loading...

Grekland i sommar, hyr vårt hus!

Vårt hus ligger på fastlandet i den lilla byn Aliki. Aliki ligger vid Korintviken cirka två timmars bilfärd nordväst från Atens flygplats. Byn som under vinterhalvåret endast befolkas av cirka 150 personer växer till cirka 1 500 personer under juli-augusti. Här hittar du nästan bara greker, främst Atenare, som har sina sommarhus här.

Är du ute efter en lugn avkopplande tillvaro utan stress, där dagen går åt till att äta och dricka, bada, sola, läsa och prata engelska med greker som mest kan grekiska så bör du definitivt överväga att hyra vårt hus. Naturen runt om är storslagen och det går bra att vandra runt i bergen även om det kan vara både brant och jobbigt (men det är väl lite av idén). Från vårt hus är det endast 600 meter (gångavstånd) till strand och bad och byns centrum. Byns centrum finns det mataffärer,  restauranger, bageri, barer samt badstranden.

Vårt hus är i två våningar med fem riktiga sängar plus en bäddsoffa, dvs sju sängplatser (behöver du ytterligare sängar kan vi ordna ytterligare två).  Alla sovrum har air-kondition. I köket finns det mesta som du behöver för att få en skön semester.

Vi har en stor uteplats på cirka 75 kvm och en balkong som går runt hela huset på plan två. Huset har två toaletter med dusch i den ena. Det finns dessutom en utedusch. LCD-TV med DVD-spelare, DVD-filmer. Det finns gott om bord, stolar, porslin och bestick. En liten weber-grill finns men också en stor grill (modell rustik) som kom med huset när vi köpte det.